Veiligheid

Pure Expedition is, in samenwerking met Pure Volunteer, dé Azië specialist op het gebied van vrijwilligerswerk met jarenlange ervaring in het begeleiden van vrijwilligers op betrouwbare partner projecten en het organiseren van hun verblijf in verantwoorde accommodaties. Veiligheid staat voorop bij de Pure Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen.

  • Professionele begeleiding van onze lokale begeleider die goed Engels spreekt.
  • We maken gebruik van veilige en eerlijke accommodaties.
  • De lokale coördinator heeft afspraken met professionele en veilige chauffeurs en verhuurbedrijven.
  • De expeditieleden en ouders krijgen een voorbereidingstraining voorafgaand aan vertrek en ontvangen een handboek met daarin alle belangrijke telefoonnummers en contactgegevens.
  • Tijdens een expeditiereis is zowel de lokale gids als de Pure Expedition contactpersoon in Nederland 24 uur per dag bereikbaar voor zowel expeditieleden als ouders/verzorgers.
  • In geval van nood hebben wij een calamiteitenplan klaar staan.

Calamiteitenplan

Ondanks dat een expeditiereis tot in de details geregeld is en er professionele begeleiding aanwezig is kunnen er altijd ongevallen plaatsvinden. Sommige situaties heb je als organisatie niet in de hand zoals bijvoorbeeld natuurrampen of ongelukken.

Om zo goed en snel mogelijk te kunnen reageren wanneer een dergelijke situatie zich voordoet, hebben we voor elke bestemming een calamiteitenplan uitgeschreven. In dit calamiteitenplan staan alle contactgegevens van lokale partners, hotels en contactpersonen. Daarnaast bespreken we de meest voorkomende situaties, zoals:

Niet-Acute en Acute Medische Noodgevallen

Onder niet-acute medische noodgevallen vallen incidenten zoals koorts, maag- en darmproblemen en gekneusde ledematen. Acute medische noodgevallen zijn incidenten zoals extreem hoge koorts, uitdroging, ernstige bloedingen en gebroken ledematen. In beide gevallen assisteert onze lokale reispartner je naar beste ziekenhuis in de buurt. We geven per land ook een lijst met goede ziekenhuizen.

Verlies van paspoort

Mocht een expeditie-lid het paspoort verliezen tijdens de expeditie in Azië, dan neem je per direct contact op met de Nederlandse ambassade in het land. Zij zorgen voor een uitreisvisum, waarmee je het land kunt verlaten.

Misdrijven en vermissingen

Mocht een expeditie-lid slachtoffer zijn van een misdrijf, zoals een overval, beroving of verkrachting of tijdens de expeditie worden vermist, dan zal onze lokale reispartner assisteren met het contacteren van de lokale toeristenpolitie en de afhandeling van de gebeurtenis of het uitgeven van een opsporingsbevel.

Pure Expedition en haar lokale partner staan het niet toe dat de expeditieleden zonder volwassen toezicht de accommodatie verlaten buiten het geplande programma om.

Een noodgeval in Nederland

Het kan ook voorkomen dat er een noodgeval is thuis in Nederland. Denk hierbij aan het plotseling ernstig ziek worden of overlijden van een familielid. Neem hiervoor ook altijd eerst contact op met je reisbegeleiding en met de lokale partner. Ouders thuis raden wij aan om contact op te nemen met het noodnummer van de Nederlandse reisbegeleiders van Pure Expedition.

Vervolgens dient in overleg met de verzekeringsmaatschappij van de afgesloten reisverzekering een plan te worden gemaakt voor het vroegtijdig terugkeren naar Nederland van een expeditielid.

Voor ouders

Een spannende stap, uw zoon of dochter wil of gaat mee op een expeditie naar Azië! Wij begrijpen dat veiligheid, organisatie en goede communicatie belangrijk zijn voor u als ouder. Wij organiseren regelmatig ouderbijeenkomsten voor geïnteresseerden zodat ook de ouders kennis kunnen maken met ons en vragen kunnen stellen over de reizen.

Daarnaast zijn wij zowel vooraf als tijdens de gehele reis nauw betrokken bij de groep en kunt u altijd contact met ons opnemen. Goede en snelle communicatie vinden ook wij erg belangrijk.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!