Scholen

Naast individuele groepsreizen bieden wij ook scholen de kans om met ons op expeditie te gaan naar Cambodja, Sri Lanka, Nepal of Indonesië.

Anders dan in de georganiseerde groepsreizen in de zomervakantie voor individuele expeditieleden, maken we voor scholen de reis in samenspraak geheel op maat. Dit betekent dat de reis korter of langer dan 16 dagen kan duren en ook in een andere periode in het jaar kan plaatsvinden. De georganiseerde activiteiten worden afgestemd op de wensen en behoeften van de school.

De bezochte partnerprojecten zijn kleinschalig en persoonlijk. Zij hebben echter niet de expertise in huis om een minderjarige groep buitenlandse reizigers ook echt goed te begeleiden. Daar helpen wij mee. Wij matchen jullie met één of meerdere partner projecten op één van onze bestemmingen. Daarnaast zorgen wij voor goede organisatie, veiligheid en begeleiding ter plaatse. Jullie kunnen je richten op fondsenwerving, voorbereiding en vooral veel voorpret!

“Een gave reis om op terug te kijken. Een echte levens veranderende ervaring voor mij en de leerlingen!” (Gerja, 25, begeleider en leraar het Noordik)

Projectmogelijkheden

Per bestemming zijn er andere project mogelijkheden maar altijd staat voorop dat de projecten betrouwbaar zijn en kleinschalig. Projecten waar jullie iets bijdragen en iets leren. De meeste projecten zijn gericht op kinderen en jongeren maar ook bouwen en opknappen behoort tot de mogelijkheid.

Enkele voorbeelden zijn:

  • meekijken op een project voor kinderen met een beperking.
  • meekijken en meewerken in een lokale school of buurthuis. Je geeft geen les, maar organiseert met je groep bijvoorbeeld een sportdag, knutselworkshops of zang en dans workshops.
  • meekijken op een project voor voormalige straatkinderen.
  • bouwen van een huis voor een gezin in de gemeenschap.
  • opknappen/verven in en rondom een schooltje.
  • aanleggen van een fruitbomenplantage in de gemeenschap.

Als school kies je eerst een bestemming, daarna matchen wij jullie groep aan een passend project. Wij luisteren naar de wensen van de groep en de behoeften van een project, zo ontstaat een match! Voorop staat dat het project een ‘hulpvraag’ heeft en dat het voor beide partijen een waardevolle expeditie is.

Gastlessen

Naast het organiseren van scholenreizen organiseren wij ook gastcolleges over duurzaam en verantwoord vrijwilligerswerk. Wij vertellen tijdens deze gastlessen meer over vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland. Wanneer is vrijwilligerswerk verantwoord en duurzaam en waar kunnen leerlingen op letten? We horen het graag als we bij jullie op school een gastles kunnen organiseren, neem contact met ons op.

Aanmelden

Heeft jouw schoolklas interesse in een expeditiereis via Pure Expedition? Meld je dan nu aan.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!