Hoe financier ik mijn reis in Azië?

Wil je graag op expeditiereis maar weet je nog niet hoe je dit kunt betalen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Fondsenwerving
Met fondsenwerving bedoelen we het inzamelen van geld voor een bepaald doel. Jouw doel is om andere mensen te overtuigen om jou te sponsoren voor je expeditie. Het is niet de bedoeling dat zij jou gewoon het geld geven maar misschien kun je wel iets terugdoen. Voordat zij je echter het geld overhandigen moet jij eerst een ‘ salespitch’ houden. Hiermee wordt bedoeld dat je kort en duidelijk gaat uitleggen waarom jij een jongerenexpeditie gaat doen en waarom zij jou financieel moeten ondersteunen.

Fondsenwerving expeditie of projecten
Naast het inzamelen van geld voor je reiskosten, kun je ook vragen om donaties voor één van de projecten waar je zelf aan de slag gaat. Je donatie geld wordt in eerste instantie overgemaakt op onze stichtingsrekening in Nederland, wij als stichting PURE! houden toezicht op de projecten en zullen zorgen dat je donatie goed wordt besteed. Uiteraard krijg je van ons ook een verantwoording hierover. Stichting PURE! heeft ook een ANBI status, dit wil zeggen een Algemeen Nut Beoogde Instelling, giften zijn hierdoor belasting aftrekbaar.

Geld verdienen – een bijbaantje
Als je van tevoren weet dat je graag op een jongerenexpeditie wilt kun je gelijk beginnen met het zoeken van een bijbaantje. Dat is alvast een begin! Daarnaast kun je met een bijbaantje mensen veel beter overtuigen dat je serieus bent over je plannen om op expeditie te gaan.

Geld inzamelen – fondsenwerving
Als je geld wilt inzamelen moet je eerst zorgen dat je heel goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden in je omgeving. Ga vragen wat er allemaal wordt georganiseerd in de omgeving en hoe jij, daaraan kunt mee doen. Je kunt inspelen op braderieën, rommelmarkten maar ook op feest- en verjaardagen.
Hieronder vind je ideeën voor sponsoracties. Mocht je andere ideeën hebben en daar verder vragen over hebben, kun je altijd contact opnemen. De medewerkers van PURE! hebben intussen al veel ervaring met het inzamelen van geld.

Donaties vragen
Bij je eigen familie, vrienden en kennissen langsgaan en om donaties vragen om je te steunen voor je expeditie is de makkelijkste manier om geld in te zamelen. Heb je al een bijbaantje, dan kun je dat als extra motivatie aandragen voor familie en vrienden.

Verjaardagen, Feestdagen en andere gelegenheden
Je kunt met je eigen verjaardag vragen om donaties voor je expeditie reis, maar ook met Sinterklaas of Kerst. De kerstdagen is een uitgelezen moment om mensen in je omgeving te benaderen voor een donatie voor het goede doel. Andere gelegenheden zijn bijvoorbeeld je eigen rapport uitreiking of eindexamens.

Collecte
Ben je verbonden aan een kerkgemeenschap of gebedshuis? Dan kun je vragen of je jouw expeditie mag voordragen als bestemming van de collecte opbrengst. Ook zou je misschien tijdens de dienst iets kunnen vertellen over wat je precies met het geld gaat doen. Dit een mooie manier om mensen aan te spreken. Je zou voor een speciale gelegenheid zoals een feestdag kunnen kiezen om dit te doen.

Draag jouw goede doel voor
Als je lid bent van een vereniging of club kun je vragen of zij jou willen steunen. Je kunt ook je school benaderen of zij iets willen doen voor jouw goede doel. Een voorbeeld is de verkoop van zelfgemaakte soep, appeltaart of koekjes in de schoolkantine.

Een lokale ondernemer inschakelen
Je kunt om de tafel gaan zitten met een lokale ondernemer of een winkelier waar je vaak komt. Wellicht willen zij een gedeelte van hun winst doneren aan een goed doel. Via onze stichting PURE! is de donatie ook belasting aftrekbaar en dus erg interessant voor een ondernemer. Als het mag kun je folders en een collectebus in de winkels plaatsen waar men dan geld voor je kan inzamelen.

Klusjes
In de buurt helpen bij mensen die ziek of slecht ter been zijn is een mooie manier van geld inzamelen. Je kunt denken aan auto’s wassen, gras maaien, bladeren opruimen of boodschappen doen. Vergeet niet te vertellen dat je ook graag beschikbaar bent voor andere mensen!


Zomer 2019 pak jij je kans om een bijzondere reis te maken !?

De jongerenreizen zijn weer online voor 2019! Wil jij een te gekke zomer en samen met...

Meet Sophie in Sri Lanka deze zomer!

Hoi allemaal! Mijn naam is Sophie en namens Go Pure ben ik deze zomer een aantal...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!