Informatie over de jongerenreizen

Pure Expedition is, in samenwerking met Pure Volunteer, dé Azië specialist op het gebied van vrijwilligerswerk met jarenlange ervaring in het begeleiden van vrijwilligers op betrouwbare partnerprojecten en het organiseren van hun verblijf in verantwoorde accommodaties. Veiligheid staat voorop bij de Pure Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen.

Veiligheid

  • Professionele begeleiding ter plaatse – de reis naar het land maak je samen met je reisgenoten
  • We maken gebruik van veilige en eerlijke accommodaties.
  • De lokale coördinator heeft afspraken met professionele en veilige chauffeurs en verhuurbedrijven.
  • De expeditieleden en ouders krijgen een uitgebreide voorbereidingstraining voorafgaand aan vertrek en ontvangen een handboek met daarin alle belangrijke telefoonnummers en contactgegevens.
  • Tijdens een expeditiereis is zowel de lokale begeleiding als de Pure Expedition contactpersoon in Nederland 24 uur per dag bereikbaar voor zowel expeditieleden als ouders/verzorgers.
  • In geval van nood hebben wij een calamiteitenplan klaar staan.

Voor ouders

Een spannende stap, uw zoon of dochter wil of gaat mee op een expeditie naar Azië! Wij begrijpen dat veiligheid, organisatie en goede communicatie belangrijk zijn voor u als ouder. Wij organiseren regelmatig ouderbijeenkomsten voor geïnteresseerden zodat ook de ouders kennis kunnen maken met ons en vragen kunnen stellen over de reizen.Daarnaast zijn wij zowel vooraf als tijdens de gehele reis nauw betrokken bij de groep en kunt u altijd contact met ons opnemen. Goede, snelle communicatie vinden ook wij erg belangrijk.

Voorbereidingsdag

Wij vinden een goede voorbereiding belangrijk, daarom kom je samen met je groep ongeveer 3 maanden voor vertrek op een voorbereidingsdag. Je maakt kennis met je begeleiders en je andere expeditie teamgenoten en we bereiden je goed voor op wat je gaat beleven met elkaar.  Ouders zijn hierbij ook welkom in de ochtend, de middag is alleen voor het expeditieteam!

Begeleiding

Wij werken met een professioneel team van lokale gidsen en onze vrijwilligerscoördinator, deze spreekt goed Engels. De reis naar je bestemming maak je alleen samen met je reisgenoten. De groepsgrootte is minimaal 6 personen. Bij aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald door je lokale gids.

Vliegticket 

Pure Expedition boekt groepstickets voor alle expedities. De kosten van de tickets zijn niet inbegrepen bij de prijs en zullen waarschijnlijk tussen de €800,- en €1.150,- liggen. De expeditie vertrekt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, afhankelijk van de beste prijzen. We kijken altijd naar de beste prijzen en vluchten. Hierdoor kan het voorkomen dat je daardoor 1 of 2 dagen eerder of later vertrekt. Het aantal dagen blijft altijd 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!