Expeditie Thailand

Thailand

Thailand is één van de meest populaire reis- en vakantiebestemmingen. De prachtige natuur, de vele culturele bezienswaardigheden, de heerlijke keuken en de gastvrije bevolking maken grote indruk op de bezoekers van het land. Een deel van de bevolking profiteert enorm van het toerisme, maar er is ook een groot deel van de Thaise bevolking die onder de armoedegrens leeft, met name op het platteland. Met PURE! Expedition gaan wij naar het zuidwesten van Thailand, aan de Andaman kust. Hier gaan we het echte Thailand ontdekken, komen bij de mensen thuis, verkennen de jungle en bezoeken ontwikkelingsprojecten op het gebied van onderwijs en natuurconservatie.

Dag 1
Vandaag begint ons avontuur wanneer we vanaf Schiphol naar Thailand vliegen!

Dag 2
We komen aan in Phuket waar we met een busje worden opgepikt en naar Kuraburi worden gereden. Dit is een rustig Thais dorpje aan de rand van de jungle waar we de locals zullen leren kennen.

Dag 3
We zullen niet alleen met Nederlandse jongeren optrekken maar ook met de lokale jongeren. Bij de uitwisselingsdag zullen we kennis maken met hen en zullen we de dag doorbrengen. Al met al een relaxte dag om Thailand te leren kennen en om bij te komen van de reis.

Dag 4
Op deze dag brengen we een bezoek aan de kleine vakopleidingen in de gemeenschappen en zullen we zien hoe de Thaise mensen hun handelswaren maken. We zijn bij de lokale mensen uitgenodigd en zullen bij hen thuis op bezoek gaan en een kijkje nemen in hun leven.

Dag 5 & 6
We zullen deze twee dagen de lokale bevolking een handje helpen bij het Community Mangrove Conservatie Project.

Dag 7
Vandaag bezoeken we een lokale gemeenschap. Hier kijken, leren en helpen we mee in de gemeenschap en verblijven we bij een gastgezin. In de avond zullen we met z’n alleen aanschuiven bij een strandbarbecue waar we kunnen genieten van het verse eten en de Thaise gezelligheid.

Dag 8
Vandaag gaan we leren van de talenten van de locals. We zullen leren om dakjes te maken van palmbladeren en we zullen leren om heerlijk Thais te koken van het gastgezin. Iets waar je nog jaren van kan genieten. Samen met de lokale jongeren van het project zullen we de rest van de dag doorbrengen en zullen we activiteiten ondernemen.

Dag 9
Op deze dag zullen we door de vrouwen van het dorp leren om zelf zeep te maken. Hierna is het tijd afscheid te nemen van ons gastgezin en verder te gaan.

Dag 10
We bezoeken een boomgaard vol met lokaal Thais fruit in de jungle. Bij de schitterende watervallen die we hier zullen vinden gaan we samen zwemmen en lunchen.

Dag 11 t/m 14
Deze week zullen we aan de slag gaan bij het Birmese onderwijscentrum. We zullen helpen met de Engelse lessen, knutselactiviteiten en andere sport- en spelactiviteiten. Een week die voor de kinderen erg waardevol zal zijn en waar je echt een bijdrage kan leveren.

Dag 15
Onze reis is al aan zijn eind gelopen en na onze laatste banana pancake is het tijd om per bus terug te gaan naar het vliegveld in Phuket.

Dag 16  
We hebben een geweldige twee weken achter de rug waarbij we weer aankomen in Nederland. Maar wees niet getreurd, we houden contact met elkaar en zullen elkaar weer zien op de terugkomdag!

* programmawijzigingen voorbehouden

Expeditie Thailand 15 dagen
1290 euro

Vliegtickets
PURE! boekt groepstickets voor alle expedities. De kosten van de tickets zijn niet inbegrepen bij de prijs en zullen waarschijnlijk tussen de € 800 en € 1150 liggen. De expeditie vertrekt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, afhankelijk van de beste prijzen. We kijken altijd naar de beste prijzen en vluchten, hierdoor kan het voorkomen dat je 1 of 2 dagen eerder of later vertrekt. Het aantal dagen blijft altijd 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!

Uitleg kosten – Inclusief

 • Accommodatie
 • Maaltijden
 • Transport
 • Engelse begeleiding ter plaatse
 • Hulp bij voorbereiding
 • Voorbereidingsdagen in Nederland
 • Donatie aan het project(en)
 • Project ondersteuning PURE!
 • Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Uitleg kosten – Exclusief – Wat kun je nog meer verwachten?

 • Vliegtickets van en naar Thailand (wij boeken een groepsticket)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Thailand (gratis)
 • Vaccinaties
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.

De datum voor de reis naar Thailand is bekend! Vertrek op 21 juli 2018 (+/- 2 dagen).

 

 

Voorbereidingsdag
Wij vinden een goede voorbereiding belangrijk, daarom kom je samen met je groep ongeveer 3 maanden voor vertrek op een voorbereidingsdag. Je maakt kennis met je begeleiders en je andere expeditiegenoten en we bereiden je goed voor op wat je gaat beleven met elkaar. Ouders zijn hierbij ook welkom in de ochtend, de middag is alleen voor het expeditieteam!

Lokale begeleiding
Wij werken met een professioneel team van lokale gidsen en onze lokale vrijwilligerscoördinator. Deze spreken altijd goed Engels.

Groepsgrootte
De minimale groepsgrootte is 6 personen, de maximale grootte 14 personen. Vol = Vol

Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij de PURE! Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen. Lees meer over hoe wij dit organiseren bij veiligheid.

Accommodatie
Je verblijft in Thailand bij een gastgezin, in een appartement en een middenklasse hotel. Hieronder vind je wat voorbeelden van hoe je accommodatie er uit kan zien. Je verblijft altijd met elkaar op een kamer, dit kan verschillen van 2 tot 6 personen. Alle accommodaties voldoen aan veiligheidsvoorschriften wat betreft beveiliging en brandveiligheid. Daarnaast ontvangen de medewerkers een eerlijk loon.

Transport
In Thailand reizen we veelal met een bus of een minibusje. Wij maken gebruik van betrouwbare en duurzame partnerorganisaties.

Wil je nog meer algemene informatie over de PURE! Expedition reizen? Lees hier meer.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!