Expeditie Sumatra

Indonesië

Sumatra is het op een na grootste eiland van Indonesië. Het eiland bestaat veelal uit tropisch regenwoud, bergen, ongerepte stranden en theeplantages. Ook is er nog weinig toerisme op Sumatra. Dat maakt het eiland echt authentiek. Op Sumatra ervaar je het echte Indonesië en leef je samen met de lokale bevolking. De kinderen op Sumatra leven in relatief arme omstandigheden. Met PURE! Expedition bezoek je een aantal arme gemeenschappen om iets te kunnen bijdragen. Daarnaast ontdek je als groep het avontuurlijke eiland, ga je snorkelen en maak je een prachtige trekking naar een bergtop.

Dag 1
Vandaag begint ons avontuur wanneer we vanaf Schiphol naar Sumatra vliegen!

Dag 2
We komen aan in Padang, waarna we naar een lunch bij een lokaal restaurantje naar de accommodatie rijden. Na het inchecken rusten we wat uit en sluiten we deze dag af met een gezellig, gezamenlijk diner.

Dag 3
Vandaag ontmoeten we de lokale mensen op het project in Pariangan. We verkennen het doprje en bezoeken het learning centre op het project. Vervolgens gaan we gezamenlijk lunchen bij een lokaal restaurantje in de buurt. Na de lunch gaan we terug naar onze accommodatie en krijgen we echte Indonesische Kawa Daun: een drankje dat gemaakt is uit de bladeren van koffie. Om alvast de volgende dag voor te bereiden, bedenken we met z’n allen een aantal leuke spelletjes die we kunnen spelen met de kinderen van het project!

Dag 4
Na het ontbijt gaan we aan slag op het project. Je gaat samen met de kinderen, lokale mensen en vrijwilligers de straten schoonmaken en de plantjes in de omgeving water geven. Daarna gaan we lunchen midden in de rijstvelden. Aan het einde van de dag gaan we samen met de kinderen Indonesische en Nederlandse spelletjes spelen.

Dag 5
Deze dag bezoeken we de Pagaruyung King Palace. Het enorme koninklijk paleis functioneert tegenwoordig als museum en populaire toeristische attractie. In de middag gaan we gezamenlijk lunchen en gaan we het gebouw van het project schoonmaken en beschilderen. Aan het eind van de middag gaan we terug naar de accommodatie en gaan we gezamenlijk dineren. Daarna heb je vrije tijd om uit te rusten of gezellig bij te kletsen met de andere expeditieleden!

Dag 6
In de ochtend gaan we de Engelse les voorbereiden. Na de lunch wordt deze les door jullie gegeven aan de kinderen van het project. Dit wordt gedaan in combinatie met leuke sport- en spelactiviteiten! Na de les is er nog tijd om te gaan kijken naar een echte traditionele dans en muziekvoorstelling. Aan het eind van de dag zeggen we de kinderen en lokale mensen gedag en vertrekken we weer naar de accommodatie.

Dag 7
We checken uit bij de accommodatie en vertrekken naar Sawahlunto. We checken hier in bij een andere accommodatie en vervolgens gaan we Lumindai bezoeken: een plaats in Sawahlunto. In dit dorpje worden traditionele songkets gemaakt. Dit zijn handgemaakte ondergronden van katoen of zijde met reliëfpatronen van goud of zilverdraad. We ontmoeten de kinderen en gaan een introductiespelletje spelen. Vervolgens vertrekken we weer naar Sawahlunto en dineren we bij een lokaal restaurant. In de avond heb je vrije tijd.

Dag 8
Deze dag bezoeken we in de ochtend de Gudang Ransum Museum en bezoeken we de koolmijnen. Na de lunch krijgen we een klimles en in de middag heb je vrije tijd. In de avond krijgen we een gezellige, traditionele dansshow te zien.

Dag 9
We checken uit bij de accommodatie en vertrekken naar Harau Valley: een prachtige regio in West-Sumatra. We checken hier in bij een homestay en gaan we gezamenlijk lunchen. In de middag gaan we een wandeling maken door de rijstvelden en het dorpje. Hierna heb je een paar uurtjes vrije tijd voordat we gaan dineren bij de accommodatie.

Dag 10
Na het ontbijt vertrekken we naar Bukittinggi. Tijdens de lunch genieten we van het prachtige uitzicht van de Sianok Canyon. Vervolgens krijgen we een city tour en heb je de mogelijkheid om leuke souvenirs te kopen. Na het shoppen gaan we naar de top van Lawang Park met uitzicht op de Lake Maninjau.

Dag 11
In de ochtend heb je vrije tijd. Je kunt bijvoorbeeld zwemmen of kanoën tegenover de accommodatie. Na de lunch vertrekken we met de boot naar het dichtstbijzijnde eiland. Hier checken we in bij onze nieuwe homestay. De rest van de dag heb je vrije tijd om de omgeving te verkennen!

Dag 12
De volgende dag gaan we een ander eiland bezoeken, namelijk Pamutusan eiland. Een prachtig eiland met helder blauw water. Hier gaan we naar de top van het eiland om vervolgens de genieten van het mooie uitzicht op de Indische Oceaan. In de middag gaan we gezellig snorkelen en gaan we gezamenlijk lunchen. Hierna heb je vrije tijd tot het avondeten.

Dag 13
In de ochtend heb je vrije tijd en in de middag bezoeken we nog twee eilanden voordat we weer naar Padang vertrekken. We checken in bij onze accommodatie en dineren gezamenlijk in de avond.

Dag 14
Deze dag staat in het teken van het verkennen van Padang. In de ochtend heb je vrije tijd om te zwemmen bij de accommodatie. Vervolgens bezoeken we de oude stad van Padang en genieten we van de zonsondergang bij het strand.

Dag 15
Onze reis is al aan zijn eind gelopen en is het tijd om per bus terug te gaan naar het vliegveld.

Dag 16  
We hebben een geweldige twee weken achter de rug waarbij we weer aankomen in Nederland. Maar wees niet getreurd, we houden contact met elkaar en zullen elkaar weer zien op de terugkomdag!

* programmawijzigingen voorbehouden

Expeditie Sumatra 15 dagen
1290,- euro

Vliegtickets
PURE! boekt groepstickets voor alle expedities. De kosten van de tickets zijn niet inbegrepen bij de prijs en zullen waarschijnlijk tussen de € 800 en € 1150 liggen. De expeditie vertrekt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, afhankelijk van de beste prijzen. We kijken altijd naar de beste prijzen en vluchten, hierdoor kan het voorkomen dat je 1 of 2 dagen eerder of later vertrekt. Het aantal dagen blijft altijd 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!

Uitleg kosten – Inclusief

 • Accommodatie
 • Maaltijden
 • Transport
 • Engelse begeleiding ter plaatse
 • Hulp bij voorbereiding
 • Voorbereidingsdagen in Nederland
 • Donatie aan het project(en)
 • Project ondersteuning PURE!
 • Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Uitleg kosten – Exclusief – Wat kun je nog meer verwachten?

 • Vliegtickets van en naar Sumatra (wij boeken een groepsticket)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Sumatra (gratis)
 • Vaccinaties
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.

De datum voor de reis naar Sumatra is 21 juli 2018 (+/- 2 dagen).

Voorbereidingsdag
Wij vinden een goede voorbereiding belangrijk, daarom kom je samen met je groep ongeveer 3 maanden voor vertrek op een voorbereidingsdag. Je maakt kennis met je begeleiders en je andere expeditiegenoten en we bereiden je goed voor op wat je gaat beleven met elkaar. Ouders zijn hierbij ook welkom in de ochtend, de middag is alleen voor het expeditieteam!

Lokale begeleiding
Wij werken met een professioneel team van lokale gidsen en onze lokale vrijwilligerscoördinator. Deze spreken altijd goed Engels.

Groepsgrootte
De minimale groepsgrootte is 6 personen, de maximale grootte 14 personen. Vol = Vol

Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij de PURE! Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen. Lees meer over hoe wij dit organiseren bij veiligheid.

Accommodatie
Je verblijft in Sumatra in een appartement en een middenklasse hotel. Je verblijft altijd met elkaar op een kamer, dit kan verschillen van 2 tot 6 personen. Alle accommodaties voldoen aan veiligheidsvoorschriften wat betreft beveiliging en brandveiligheid. Daarnaast ontvangen de medewerkers een eerlijk loon.

Transport
In Sumatra reizen we veelal met een bus of een minibusje. Wij maken gebruik van betrouwbare en duurzame partnerorganisaties.

Wil je nog meer algemene informatie over de PURE! Expedition reizen? Lees hier meer.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!