Jongerenreis Sri Lanka

Expeditie Sri Lanka

Sri Lanka
Sri Lanka, ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd, is een veelzijdig eiland met een grote verscheidenheid aan prachtige natuur. Van bergen tot tropische stranden en van watervallen tot wilde olifanten, op Sri Lanka vind je het allemaal. De rijke natuurschoon staat echter in schril contrast met de arme bevolking die vaak maar net kan rondkomen. Een groot deel van de eilandbewoners leeft onder de armoedegrens. Met PURE! Expedition staat je reis in het teken van ontwikkelingswerk, cultuur maar vooral ook avontuur. In Sri Lanka bezoeken wij schitterende regenwouden, een safari en de tempel van de tand in Kandy. Een uitdagende mix!

Zaterdag 21 en zondag 22 juli – Vertrek uit Nederland en aankomst in Colombo
Aankomst in Colombo! De vluchten vanuit Europa vertrekken meestal in de loop van de dag of avond. Jullie vertrekken op zaterdag vanuit Nederland en komen zondag in de ochtend of middag aan in Colombo. We zullen proberen een groepsticket te regelen zodat iedereen gezamenlijk kan vliegen.

Na aankomst in Colombo zijn er eerst visumformaliteiten. Het visum kun je eenvoudig van tevoren online aanvragen (ongeveer € 35). Meer informatie hierover ontvang je voor vertrek van ons. Nadat de bagage verzameld is, worden jullie opgehaald en naar het vrijwilligershuis in Galle gebracht. Deze rit duurt, afhankelijk van het verkeer, ongeveer 2 tot 3 uur. De eerste dag in Sri Lanka hebben jullie de tijd om rustig bij te komen van de reis en om aan alle nieuwe indrukken te wennen. Janaka heet jullie welkom in het vrijwilligershuis en jullie bespreken alvast wat jullie de komende dagen te wachten staat. In de middag en avond hebben jullie de tijd om nog even te relaxen en bij te komen van de lange reis op één van de prachtige stranden in het zuiden van Sri Lanka, niet ver van het vrijwilligershuis. Jullie worden gezamenlijk naar het strand gebracht en weer opgehaald en teruggebracht naar het vrijwilligershuis. Het strand bij Unawatuna is een echte aanrader! Hier vind je veel restaurantjes waar je voor een zacht prijsje een lekkere fruitcocktail kunt bestellen en de rest van de dag gebruik mag maken van de strandbedjes.

Tijdens jullie verblijf in Galle overnachten jullie in het vrijwilligershuis naast het huis van onze lokale contactpersoon Janaka en zijn familie. Jullie delen een kamer met een of meerdere vrijwilligers van hetzelfde geslacht  (maximaal vier personen per kamer). Je hoeft geen beddengoed mee te nemen, dit is aanwezig. Handdoeken dien je wel zelf mee te nemen. Elke dag worden er voor jullie 2 uitgebreide lokale maaltijden verzorgd voor lunch en diner. Het ontbijt is een westers buffet van brood, beleg, yoghurt en fruit. Daarnaast is er de hele dag brood, beleg, koffie, thee en water aanwezig.

Maandag 23 juli – kennismaking met Galle en de projecten
Na het ontbijt in het vrijwilligershuis worden jullie naar de historische binnenstad van Galle gebracht voor een stadstour. Samen met een gids gaan jullie de binnenstad van Galle en natuurlijk het fort verkennen. Galle is één van de mooiste stadjes in Sri Lanka en in een ochtend kun je het centrum gemakkelijk bekijken. Wat niet veel mensen weten is dat Sri Lanka ooit een Nederlandse kolonie is geweest en we hier een prachtig groot fort aan de kustlijn hebben gebouwd. Het leuke aan Galle is dan ook dat je hier veel Nederlandse invloeden vindt. Het fort is bijzonder om te zien maar bijna nog leuker is de binnenstad met zijn gezellige koffietentjes, winkeltjes en bijzondere huizen. Misschien is er nog wel tijd voor een lekkere kop cappuccino voordat jullie weer teruggebracht worden naar het vrijwilligershuis voor de lunch. Na de lunch gaan jullie samen met onze lokale contactpersoon op pad om de projecten in en rondom Galle te bezoeken en krijgen jullie de tijd om spullen/materiaal te kopen waar behoefte aan is in een of meerdere projecten.

De komende dagen staan in het teken van vrijwilligerswerk in het Sambodhi community project. Sambodhi is een woongemeenschap voor daklozen met een beperking. De hartelijkheid en vriendelijkheid van de bewoners van Sambodhi zorgen ervoor dat je je hier al snel thuis voelt. Het opvangcentrum kan een flinke opruim- en opknapbeurt gebruiken en hierbij is jullie hulp hard nodig. Als jullie et leuk vinden kunnen jullie daarnaast natuurlijk creatieve spelletjes organiseren en ondernemen met de bewoners. Alle mensen die in Sambodhi wonen zijn geestelijk of lichamelijk gehandicapte daklozen in de leeftijd van 7 tot 75 jaar. Momenteel zijn er 47 bewoners die permanent in Sambodhi wonen. Ze komen bijna nooit buiten de poorten van het complex en in het weekend zijn ze op zichzelf aangewezen. Voor de kinderen is er in de ochtend een speciale school achter het gebouw waar ze naartoe gaan. De oudere inwoners van Sambodhi hebben weinig structuur op een dag. Ze eten gezamenlijk drie keer per dag en er is twee keer per dag tijd voor een kopje thee. Naast dat het gebouw een flinke opknapbeurt kan gebruiken kunnen jullie als vrijwilligers ook de inwoners een dagbesteding bezorgen door creatieve activiteiten of spelletjes te organiseren en ondernemen. Of door gewoon een praatje met ze te maken. Omdat de bewoners bijna nooit buiten het complex komen waarderen ze dit heel erg en ben je hier meer dan welkom! Is er een ander sociaal project in Sri Lanka dat je misschien toch iets meer aanspreekt? Dan ben je natuurlijk ook meer dan welkom om hier als vrijwilliger te helpen.

Zaterdag 28 juli – Sinharaja regenwoud
Jullie gaan vroeg uit de veren en na het ontbijt in het vrijwilligershuis vertrekken jullie naar het Sinharaja regenwoud. Een prachtig ongerept regenwoud waar veel dieren leven die alleen maar in Sri Lanka voorkomen. Jullie gaan op pad met een gids en leren tijdens de wandeling van alles over het regenwoud en zijn bewoners. Aan het eind van de dag reizen jullie verder naar Udawalawe, beter bekend als dé plek om olifanten te spotten. Je leest het goed, voor olifanten hoef je dus helemaal niet naar Afrika, maar breng je gewoon een bezoek aan Udawalawe!

Zaterdag 29 juli – olifanten spotten in Udawalawe
Vroeg in de ochtend gaan jullie in een open jeep op safari in Udawalawe National Park. Een geweldig natuurgebied waar je naast olifanten gegarandeerd een aantal mooie dieren gaat zien (weten we uit eigen ervaring). Na de safari is het tijd voor een lunch en voordat jullie terugkeren naar het vrijwilligershuis brengen jullie onderweg nog een bezoek aan een oude boeddhistische tempel. Voor de dierenliefhebbers is het zelfs mogelijk om mee te helpen in een schildpaddenproject in de buurt van Galle. Als je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons even weten, dan vertellen we je hier graag meer over!

Vrijdag 3 augustus – van Galle naar Kandy
Jullie vertrekken vandaag vroeg in de ochtend naar het culturele Kandy, in het binnenland van Sri Lanka. Hier hebben we een prima hotel geregeld waar jullie de laatste nacht in Sri Lanka verblijven. Kandy is na Colombo de tweede belangrijkste stad van Sri Lanka. Het is een drukke stad, maar door zijn ligging in de vallei rondom het kunstmatige Kandy meer voelt het niet ontzettend hectisch. Een prima plek om de reis af te sluiten! In de middag staat een bezoek aan de tempel van de tand op de planning. De belangrijkste tempel in Sri Lanka en één van de belangrijkste tempels voor het boeddhisme. En daarmee ook één van de hoogtepunten in Sri Lanka! In deze tempel ligt een overgebleven tand van Boeddha. Meerdere keren per dag voeren monniken hier verschillende rituelen uit, erg bijzonder om te zien! Daarnaast wonen jullie aan het eind van de middag of in de avond nog een traditionele dansvoorstelling bij. Bereid je voor op een spektakel vol kleur, traditie, muziek, dans en vuur!

Zaterdag 4 augustus – bezoek olifanten project en vertrek
Voordat jullie vandaag terug worden gebracht naar de luchthaven van Colombo bezoeken jullie heel veel olifanten in de rivier en het geweldige olifanten project waar we mee samenwerken! In het olifanten project krijgen jullie de tijd om deze bijzondere dieren van dichtbij te bewonderen en te wassen in de rivier. Een onvergetelijke ervaring! Bomvol mooie herinneringen, nieuwe ontmoetingen en geweldige ervaringen worden jullie hierna weer teruggebracht naar de luchthaven van Colombo.

Expeditie Sri Lanka 15 dagen
1395 euro

Vliegtickets
PURE! boekt groepstickets voor alle expedities. De kosten van de tickets zijn niet inbegrepen bij de prijs en zullen waarschijnlijk tussen de € 800 en € 1150 liggen. De expeditie vertrekt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, afhankelijk van de beste prijzen. We kijken altijd naar de beste prijzen en vluchten hierdoor kan het voorkomen dat je daardoor 1 of 2 dagen eerder of later vertrekt. Het aantal dagen blijft altijd 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!

Uitleg kosten – Inclusief

 • Accommodatie
 • Maaltijden
 • Transport
 • Engelse begeleiding ter plaatse
 • Hulp bij voorbereiding
 • Voorbereidingsdagen in Nederland
 • Donatie aan het project(en)
 • Project ondersteuning PURE!
 • Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Uitleg kosten – Exclusief – Wat kun je nog meer verwachten?

 • Vliegtickets van en naar Sri Lanka (wij boeken een groepsticket)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Sri Lanka (ETA visum 30 dagen á 30 US dollar)
 • Vaccinaties
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.

De Sri Lanka jongerenreis start op 21 juli 2018 t/m  5 augustus 2018.

Voorbereidingsdag
Wij vinden een goede voorbereiding belangrijk, daarom kom je samen met je groep ongeveer 3 maanden voor vertrek op een voorbereidingsdag. Je maakt kennis met je begeleiders en je andere expeditiegenoten en we bereiden je goed voor op wat je gaat beleven met elkaar. Ouders zijn hierbij ook welkom in de ochtend, de middag is alleen voor het expeditieteam!

Lokale begeleiding
Wij werken met een professioneel team van lokale gidsen en onze lokale vrijwilligerscoördinator. Deze spreken altijd goed Engels.

Groepsgrootte
De minimale groepsgrootte is 6 personen, de maximale grootte 14 personen. Vol = Vol

Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij de PURE! Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen. Lees meer over hoe wij dit organiseren bij veiligheid.

Accommodatie
Je verblijft in Sri Lanka in het vrijwilligershuis bij ons gastgezin en midden klasse hotels. Hieronder vind je wat voorbeeld plaatjes van hoe je accommodatie er uit kan zien. Je verblijft altijd met elkaar op een kamer, dit kan verschillen van 2 tot 6 personen. Alle accommodaties voldoen aan veiligheidsvoorschriften wat betreft beveiliging en brandveiligheid. Daarnaast ontvangen de medewerkers een eerlijk loon.

Transport
In Sri Lanka reizen we veelal met een tuk tuk, een bus of een minibusje. Wij maken gebruik van betrouwbare en duurzame partnerorganisaties.

Wil je nog meer algemene informatie over de PURE! Expedition reizen? Lees hier meer.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!