Jongerenreis Sri Lanka

Expeditie Sri Lanka

Sri Lanka
Sri Lanka, ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd, is een veelzijdig eiland met een grote verscheidenheid aan prachtige natuur. Van bergen tot tropische stranden en van watervallen tot wilde olifanten, op Sri Lanka vind je het allemaal. De rijke natuurschoon staat echter in schril contrast met de arme bevolking die vaak maar net kan rondkomen. Een groot deel van de eilandbewoners leeft onder de armoedegrens. Met Pure Expedition staat je reis in het teken van ontwikkelingswerk, cultuur maar vooral ook avontuur. In Sri Lanka bezoeken wij schitterende regenwouden, een safari, prachtige treinreis, theeplantages en de tempel in Kandy. Een uitdagende mix!

We zijn druk bezig met het maken van het exacte reisprogramma voor 2019 van dag tot dag. Dit is echter afhankelijk van hoe groot de groep uiteindelijk wordt. Hieronder het reisprogramma van vorig jaar en geeft je een goed idee van de reis. Reizen gaan door bij minimaal 6 aanmeldingen en groepen zijn niet groter dan 10-15 personen. Zodra het minimum bereikt is, is er een Go. Het kan zijn dat er niet genoeg deelnemers zijn voor de locatie met jouw voorkeur. Geef dus bij aanmelding altijd een tweede keus aan! 

 

Dag 1 en 2 – Vertrek uit Nederland en aankomst in Colombo
Aankomst in Colombo!

Na aankomst in Colombo zijn er eerst visumformaliteiten. Het visum kun je eenvoudig van tevoren online aanvragen (ongeveer € 35). Meer informatie hierover ontvang je voor vertrek van ons. Nadat de bagage verzameld is, worden jullie opgehaald en naar het vrijwilligershuis in Galle gebracht. Deze rit duurt, afhankelijk van het verkeer, ongeveer 2,5 tot 3 uur. De eerste dag in Sri Lanka hebben jullie de tijd om rustig bij te komen van de reis en om aan alle nieuwe indrukken te wennen. Onze lokale partner heet jullie welkom in het vrijwilligershuis en jullie bespreken alvast wat jullie de komende dagen te wachten staat. Je kunt heerlijk relaxen op één van de prachtige stranden in het zuiden van Sri Lanka, niet ver van het vrijwilligershuis. Jullie worden gezamenlijk naar het strand gebracht en weer opgehaald en teruggebracht naar het vrijwilligershuis. Het strand bij Unawatuna is een echte aanrader! Hier vind je veel restaurantjes waar je voor een zacht prijsje een lekkere fruitcocktail kunt bestellen en de rest van de dag gebruik mag maken van de strandbedjes.

Tijdens jullie verblijf in Galle overnachten jullie in het vrijwilligershuis naast het huis van onze lokale contactpersoon en zijn familie. Jullie delen een kamer met een of meerdere vrijwilligers van hetzelfde geslacht  (maximaal vier personen per kamer). Je hoeft geen beddengoed mee te nemen, dit is aanwezig. Handdoeken dien je wel zelf mee te nemen. Elke dag worden er voor jullie 2 uitgebreide lokale maaltijden verzorgd voor lunch en diner. Het ontbijt is een westers buffet van brood, beleg, yoghurt en fruit. Daarnaast is er de hele dag brood, beleg, koffie, thee en water aanwezig.

Eerste dagen – kennismaking met de projecten
Na het ontbijt in het vrijwilligershuis worden jullie naar de historische binnenstad van Galle gebracht voor een stadstour. Samen met een gids gaan jullie de binnenstad van Galle en natuurlijk het fort verkennen. Galle is één van de mooiste stadjes in Sri Lanka en in een ochtend kun je het centrum gemakkelijk bekijken. Wat niet veel mensen weten is dat Sri Lanka ooit een Nederlandse kolonie is geweest en we hier een prachtig groot fort aan de kustlijn hebben gebouwd. Het leuke aan Galle is dan ook dat je hier veel Nederlandse invloeden vindt. Het fort is bijzonder om te zien maar bijna nog leuker is de binnenstad met zijn gezellige koffietentjes, winkeltjes en bijzondere huizen. Misschien is er nog wel tijd voor een lekkere kop cappuccino voordat jullie weer teruggebracht worden naar het vrijwilligershuis voor de lunch. Na de lunch gaan jullie samen met onze lokale contactpersoon op pad om de projecten in en rondom Galle te bezoeken en krijgen jullie de tijd om spullen/materiaal te kopen waar behoefte aan is in een of meerdere projecten.

De komende dagen staan in het teken van vrijwilligerswerk in de community projecten. Zo ga je naar een een woongemeenschap voor daklozen met een beperking. De hartelijkheid en vriendelijkheid van de bewoners van zorgen ervoor dat je je hier al snel thuis voelt. Als jullie het leuk vinden kunnen jullie creatieve spelletjes organiseren en ondernemen met de bewoners. Omdat de bewoners bijna nooit buiten het complex komen waarderen ze dit heel erg en ben je hier meer dan welkom! Ook zul je lokale schooltje bezoeken en zien hoe de kinderen hier naar school gaan. Onze lokale partner zal je veel uitleggen. Let op, misschien sta je zomaar een liedje in de klas te zingen!

Dag 5
Jullie gaan vroeg uit de veren en na het ontbijt in het vrijwilligershuis vertrekken jullie naar het regenwoud. Een prachtig ongerept regenwoud waar veel dieren leven die alleen maar in Sri Lanka voorkomen. Jullie gaan op pad met een gids en leren tijdens de wandeling van alles over het regenwoud en zijn bewoners. Aan het eind van de dag reizen jullie verder naar Udawalawe, beter bekend als dé plek om olifanten te spotten. Je leest het goed, voor olifanten hoef je dus helemaal niet naar Afrika, maar breng je gewoon een bezoek aan Udawalawe!

Dag 6  – olifanten spotten in Udawalawe
Vroeg in de ochtend gaan jullie in een open jeep op safari in Udawalawe National Park. Een geweldig natuurgebied waar je naast olifanten gegarandeerd een aantal mooie dieren gaat zien (weten we uit eigen ervaring). Na de safari is het tijd voor een lunch en voordat jullie terugkeren naar het vrijwilligershuis brengen jullie onderweg nog een bezoek aan een oude boeddhistische tempel. Voor de dierenliefhebbers is het zelfs mogelijk om mee te helpen in een schildpaddenproject in de buurt van Galle. Als je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons even weten, dan vertellen we je hier graag meer over!

Dag 7 – 11 van Galle – Ella – Kandy
Jullie vertrekken vandaag vroeg voor de trip naar Ella. Hier aangekomen ga je Ella’s Peak beklimmen en beleef je een van de mooiste uitzichten. Let op dat je geschikte schoenen meeneemt. Hoe je er komt? Volg gewoon het spoor! Unieke ervaring waarna je ook de Nine Arche Brigde gaat bezoeken. In het gezellige dorpje ga je gezellig met z’n allen eten. Vanaf hier vertrekt ook werelds beroemdste treinreis. Samen stappen we in de trein op weg naar Kandy. Een rit door de theeplantages en eentje die je niet snel vergeet. In Kandy brengen we een bezoek aan de tempel van de tand op de planning. Dé tempel in Sri Lanka en één van de belangrijkste tempels voor het boeddhisme. En daarmee ook één van de hoogtepunten in Sri Lanka! In deze tempel ligt een overgebleven tand van Boeddha. Meerdere keren per dag voeren monniken hier verschillende rituelen uit, erg bijzonder om te zien. Daarnaast wonen jullie een deze dagen nog een traditionele dansvoorstelling bij. Bereid je voor op een spektakel vol kleur, traditie, muziek, dans en vuur!

Dag 12- 15 – bezoek olifanten project en vertrek
Tot slot gaan we ons inzetten voor het olifanten project en helpen we actief mee.  We verblijven bij het geweldige olifanten project waar we mee samenwerken.  In het olifanten project krijgen jullie de tijd om deze bijzondere dieren van dichtbij te bewonderen en te wassen in de rivier. Een onvergetelijke ervaring! Bomvol mooie herinneringen, nieuwe ontmoetingen en geweldige ervaringen worden jullie hierna weer teruggebracht naar de luchthaven van Colombo.

Expeditie Sri Lanka 15 dagen
1395 euro

Vliegtickets
Go Pure boekt groepstickets voor alle expedities. De kosten van de tickets zijn niet inbegrepen bij de prijs en zullen waarschijnlijk tussen de € 900 en € 1150 liggen. De expeditie vertrekt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, afhankelijk van de beste prijzen. We kijken altijd naar de beste prijzen en vluchten hierdoor kan het voorkomen dat je daardoor 1 of 2 dagen eerder of later vertrekt.

Uitleg kosten – Inclusief

 • Accommodatie
 • Maaltijden
 • Transport
 • Engelse begeleiding ter plaatse
 • Hulp bij voorbereiding
 • Voorbereidingsdagen in Nederland
 • Donatie aan het project(en)
 • Project ondersteuning Pure

Uitleg kosten – Exclusief – Wat kun je nog meer verwachten?

 • Vliegtickets van en naar Sri Lanka (wij boeken een groepsticket)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Sri Lanka (ETA visum 30 dagen á 30 US dollar)
 • Vaccinaties
 • Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.

We vertrekken in de zomervakantie 2019 tussen 20-7-2019 en 10-08-2019. Het aantal dagen is 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!

Voorbereidingsdag
Wij vinden een goede voorbereiding belangrijk, daarom kom je samen met je groep ongeveer 2 maanden voor vertrek op een voorbereidingsdag. Je maakt kennis met je begeleiders en je andere expeditiegenoten en we bereiden je goed voor op wat je gaat beleven met elkaar. Ouders zijn hierbij ook welkom in de ochtend, de middag is alleen voor het expeditieteam!

Lokale begeleiding
Wij werken met een professioneel team van lokale gidsen en onze lokale vrijwilligerscoördinator. Dit jaar zal Sophie (Nederlandstalig) je begeleiden tijdens deze expeditie. De lokale gidsen spreken Engels.

Groepsgrootte
De minimale groepsgrootte is 6 personen, de maximale grootte 14 personen. Vol = Vol

Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij de Pure Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen. Lees meer over hoe wij dit organiseren bij veiligheid.

Accommodatie
Je verblijft in Sri Lanka in het vrijwilligershuizen en midden klasse hotels. Hieronder vind je wat voorbeeld plaatjes van hoe je accommodatie er uit kan zien. Je verblijft altijd met elkaar op een kamer, dit kan verschillen van 2 tot 6 personen. Alle accommodaties voldoen aan veiligheidsvoorschriften wat betreft beveiliging en brandveiligheid. Daarnaast ontvangen de medewerkers een eerlijk loon.

Transport
In Sri Lanka reizen we veelal met een tuk tuk, een bus of een minibusje. Wij maken gebruik van betrouwbare en duurzame partnerorganisaties.

Wil je nog meer algemene informatie over de Pure Expedition reizen? Lees hier meer.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!