Expeditie Nepal

Nepal

Nepal, een fascinerend, veelzijdig en momenteel getraumatiseerd land met gigantisch veel kracht! Een schitterend land waar je echt alles vindt: Bergen, rijstvelden, tempels en een super vriendelijke bevolking. De PURE! Expedition staat in het teken van teruggeven en in contact zijn met de lokale bevolking. Zo verblijven we ook veel bij gastgezinnen om het echte Nepal te ontdekken. Een expeditie voor avontuurlijke jongeren want we trekken natuurlijk ook de bergen in!

Dag 1
Onze expeditie begint op het vliegveld Schiphol vanaf waar wij naar Kathmandu zullen vliegen.

Dag 2
Ook vandaag zullen we verdergaan met reizen en zullen we vanaf Kathmandu met een busje naar Pokhara gebracht worden. De rit duurt misschien 8 uur, maar dit is het lang en breed waard wanneer je door het prachtige landschap van de bergen rijdt.

Dag 3  
Na goed uitgerust te zijn en een stevig ontbijt vertrekken we naar het startpunt van de trekking: Hemja. We maken een trekking van ongeveer twee uur naar Dhitaal Gaaun. Hier gaan we overnachten bij een lokaal gastgezin. Wanneer we zijn uitgerust van de trekking zullen we een bezoeken brengen aan een lokaal schooltje.

Dag 4
Deze tweede dag van de trekking wandelen we naar het Australian Camp. We hebben deze dag een prachtig uitzicht op het Annapurna gebergte en overnachten bij een lokaal theehuisje.

Dag 5    
De laatste dag van de trekking, waarbij we  ’s middags terugkomen in Pokhara. Hier brengen we de avond door bij een meer in het stadje.

Dag 6
Naast de mooie gebergtes die we hebben gezien, zullen we nu meer zien van de stad Pokhara tijdens een sight seeing tour. We gaan onder andere varen op het bekende Fewa meer en we bezoeken de tempels van het stadje.

Dag 7
We reizen weer terug naar Kathmandu waar we ons zullen voorbereiden op het vrijwilligerswerk wat we zullen gaan doen. In de auto is er genoeg tijd om ideeën door te spreken voor het geven van de Engels lessen.

Dag 8 t/m 10:  
We zullen eerst een bezoek brengen aan het community project in Kathmandu waar we tijd zullen doorbrengen met de lokale bevolking.

Dag 11 & 12:
Op het onderwijsproject zullen we activiteiten ondernemen met de kinderen zoals knutselen, sport en spel en zullen we Engels lessen verzorgen die we samen hebben voorbereid.

Dag 13
Vandaag zullen we Kathmandu verkennen tijdens een sightseeing tour. Tijdens de tour bezoeken historische monumenten en heilige tempels. Om de expeditie af te sluiten zullen we met z’n allen een afscheidsdiner houden en nog even genieten van het heerlijke Nepalese eten.

Dag 14
We bezoeken nog een aantal hoogtepunten in Kathmandu en gaan dan naar het vliegveld om weer terug te gaan naar Nederland

Dag 15
We komen weer aan op Schiphol en zullen niet vaarwel zeggen, maar tot ziens tot de terugkomdag!

Expeditie Nepal 15 dagen
1290 euro

Vliegtickets
PURE! boekt groepstickets voor alle expedities. De kosten van de tickets zijn niet inbegrepen bij de prijs en zullen waarschijnlijk tussen de € 800 en € 1150 liggen. De expeditie vertrekt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, afhankelijk van de beste prijzen. We kijken altijd naar de beste prijzen en vluchten hierdoor kan het voorkomen dat je daardoor 1 of 2 dagen eerder of later vertrekt. Het aantal dagen blijft altijd 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!

Uitleg kosten – Inclusief

 • Accommodatie
 • Maaltijden
 • Transport
 • Engelse begeleiding ter plaatse
 • Hulp bij voorbereiding
 • Voorbereidingsdagen in Nederland
 • Donatie aan het project(en)
 • Project ondersteuning PURE!
 • Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Uitleg kosten – Exclusief – Wat kun je nog meer verwachten?

 • Vliegtickets van en naar Nepal (wij boeken een groepsticket)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum
 • Vaccinaties
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.

De datum voor de reis naar Nepal is bekend! Vertrek op 21 juli 2018 (+/- 2 dagen).

Voorbereidingsdag
Wij vinden een goede voorbereiding belangrijk, daarom kom je samen met je groep ongeveer 3 maanden voor vertrek op een voorbereidingsdag. Je maakt kennis met je begeleiders en je andere expeditiegenoten en we bereiden je goed voor op wat je gaat beleven met elkaar. Ouders zijn hierbij ook welkom in de ochtend, de middag is alleen voor het expeditieteam!

Lokale begeleiding
Wij werken met een professioneel team van lokale gidsen en onze lokale vrijwilligerscoördinator. Deze spreken altijd goed Engels.

Groepsgrootte
De minimale groepsgrootte is 6 personen, de maximale grootte 14 personen. Vol = Vol

Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij de PURE! Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen. Lees meer over hoe wij dit organiseren bij veiligheid.

Accommodatie
Je verblijft in Nepal bij een gastgezin en een middenklasse hotel. Hieronder vind je wat voorbeeld plaatjes van hoe je accommodatie er uit kan zien. Je verblijft altijd met elkaar op een kamer, dit kan verschillen van 2 tot 6 personen. Alle accommodaties voldoen aan veiligheidsvoorschriften wat betreft beveiliging en brandveiligheid. Daarnaast ontvangen de medewerkers een eerlijk loon.

Transport
In Nepal reizen we veelal met een bus of een minibusje. Wij maken gebruik van betrouwbare en duurzame partnerorganisaties.

Wil je nog meer algemene informatie over de PURE! Expedition reizen? Lees hier meer.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!