Expeditie Cambodja

Cambodja

Cambodja behoort tot een van de armste landen ter wereld. Een land met een gruwelijke geschiedenis, een lage gemiddelde leeftijd en veel jongeren die zijn opgegroeid in moeilijke omstandigheden. Basisbehoeften als een veilig thuis, scholing en voldoende gezonde voeding zijn geen van allen vanzelfsprekend. Vanzelfsprekend zijn wel de moed en de positieve houding van de bevolking richting de toekomst. Met Pure Expedition staat je reis in het teken van ontwikkelingswerk en cultuur. Je komt bij de mensen thuis, kijkt mee op een ontwikkelingsproject en bezoekt onder andere de beroemde Angkor Wat tempels.

We zijn druk bezig met het maken van het exacte reisprogramma voor 2019 van dag tot dag. Dit is echter afhankelijk van hoe groot de groep uiteindelijk wordt. Hieronder het reisprogramma van vorig jaar en geeft je een goed idee van de reis. Reizen gaan door bij minimaal 6 aanmeldingen en groepen zijn niet groter dan 10-15 personen. Zodra het minimum bereikt is, is er een Go. Het kan zijn dat er niet genoeg deelnemers zijn voor de locatie met jouw voorkeur. Geef dus bij aanmelding altijd een tweede keus aan! 

Dag 1
Vandaag maken we een begin aan ons avontuur door samen het vliegtuig te pakken naar Cambodja!

Dag 2
Na een lange vliegreis komen we aan in de stad Siem Reap in Cambodja. Hier zullen we gelijk het land verkennen en krijgen we een rondleiding door deze stad. Na onze eerste indrukken in de stad zullen we in de avond met onze groep een traditionele Aspara dansshow bekijken.

Dag 3
Vandaag zullen we een bezoek brengen aan de Angkor Wat tempels. Mensen vanuit de hele wereld komen speciaal naar Cambodja om deze tempels te bezoeken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Een echte must voor je bucketlist dus!

Dag 4 & 5
We zullen samen met onze groep een handje helpen in de gemeenschap door bij het Community Project te gaan werken. We stellen ons voor bij het project waar we deze week gaan helpen in kleine groepjes. Bij het bekijken van de mogelijkheden voor activiteiten wordt er rekening gehouden met de wensen van de groep, de seizoensmogelijkheden en de groepsgrootte.

Dag 6
In de ochtend zullen we community service doen bij het project waarna we in de middag een boottocht gaan maken op het Tonle Sap meer. Het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Tijdens deze boottocht zal je zien hoe de lokale bevolking aan de rand van het water en óp het water wonen.

Dag 7
We gaan weer met onze groep activiteiten ondernemen met het project en zullen hierna een welverdiende lunch krijgen die gemaakt is door een lokaal gastgezin. Voor het avondeten zal het gastgezin heerlijke Cambodjaanse gerechten voor ons maken waar je zeker het recept nog van wilt hebben.

Dag 8
Vandaag leren we iets meer over de heftige geschiedenis van Cambodja door een bezoek te brengen aan het landmijnenmuseum. In de middag zullen we een uitstapje doen naar Mount Kullen en haar schitterende junglewatervallen.

Dag 9
We pakken de fiets en gaan met onze groep het platteland verkennen waarbij we een gastgezin onze lunch voor ons klaarmaakt. In de middag zullen we even moeten rekken en strekken gezien we van de Cambodjaanse straatkinderen een geweldige circusworkshop zullen krijgen. Aan het einde van de workshop zullen we een voorstelling mogen zien van de kinderen.

Dag 10
In de ochtend mogen we een traditionele ceremonie bijwonen bij een tempel waar we zullen zien hoe het geloof de lokale bevolking beïnvloedt. Hierna gaan we leren hoe we zelf de heerlijke Cambodjaanse gerechten kunnen klaarmaken tijdens een kookcursus.
Na een volle maag zullen we in de middag een spel spelen dat in het teken staat van ‘Peking Express’. In kleine teams zullen we dit spel in Siem Reap gaan spelen.

Dag 11
Voor de laatste keer brengen we een bezoek aan het Community Project waar we zullen gaan helpen. Hier houden we een uitwisseling met leeftijdsgenoten en zal je over elkaar culturen leren.

Dag 12
We verlaten Siem Reap en zullen met de bus naar de hoofdstad Phnom Penh rijden. In de avond zullen we genieten van een buffet diner op een hele bijzondere locatie: De Mekong Rivier tijdens zonsondergang.

Dag 13
Deze dag hebben we een druk programma met veel culturele bezoekjes aan onder andere het paleis en de tempels. Maar we zullen ook gaan leren over de heftige geschiedenis van Cambodja door een bezoek te brengen aan het genocide museum en de Killing Fields. Een ervaring die je aan het denken zal zetten en niet snel zal vergeten.

Dag 14
Onze laatste dag in Cambodja is alweer aangebroken. Vandaag zullen we nog souvenirs gaan shoppen op de grote markt en hebben we een bijzondere afscheidslunch waar we ons avontuur zeker zullen bespreken.

Dag 15
Vandaag komen we weer aan in Nederland en worden we opgehaald door onze ouders. Nu de expeditie voorbij is zullen we uitkijken naar de reünie!

* programmawijzigingen voorbehouden

Expeditie Cambodja 15/16 dagen
1290 euro

Vliegtickets
Go Pure! boekt groepstickets voor alle expedities. De kosten van de tickets zijn niet inbegrepen bij de prijs en zullen waarschijnlijk tussen de € 800 en € 1150 liggen. De expeditie vertrekt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, afhankelijk van de beste prijzen. We kijken altijd naar de beste prijzen en vluchten hierdoor kan het voorkomen dat je daardoor 1 of 2 dagen eerder of later vertrekt.

Uitleg kosten – Inclusief
 • Accommodatie
 • Maaltijden
 • Transport
 • Engelse begeleiding ter plaatse
 • Hulp bij voorbereiding
 • Voorbereidingsdagen in Nederland
 • Donatie aan het project(en)
 • Project ondersteuning Pure

Uitleg kosten – Exclusief – Wat kun je nog verwachten aan kosten?

 • Vliegtickets van en naar Cambodja (wij boeken een groepsticket)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Cambodja (circa 35 US dollar)
 • Vaccinaties
 • Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag, aanvraag bij je gemeente (VOG)
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.

We vertrekken in de zomervakantie 2019 tussen 20-7-2019 en 18-08-2019. Het aantal dagen is 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!

Voorbereidingsdag
Wij vinden een goede voorbereiding belangrijk, daarom kom je samen met je groep ongeveer 2 maanden voor vertrek op een voorbereidingsdag. Je maakt kennis met je begeleiders en je andere expeditiegenoten en we bereiden je goed voor op wat je gaat beleven met elkaar. Ouders zijn hierbij ook welkom in de ochtend, de middag is alleen voor het expeditieteam!

Lokale begeleiding
Wij werken met een professioneel team van lokale gidsen en onze lokale vrijwilligerscoördinator. Deze spreken altijd goed Engels.

Groepsgrootte
De minimale groepsgrootte is 6 personen, de maximale grootte 15 personen. Vol = Vol

Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij de Pure Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen. Lees meer over hoe wij dit organiseren bij veiligheid.

Accommodatie
Je verblijft in Cambodja in midden klasse hotels. Hieronder vind je wat voorbeeld plaatjes van hoe je accommodatie er uit kan zien. Je verblijft altijd met elkaar op een kamer, dit kan verschillen van 2 tot 6 personen. Alle accommodaties voldoen aan veiligheidsvoorschriften wat betreft beveiliging en brandveiligheid. Daarnaast ontvangen de medewerkers een eerlijk loon.

Transport
In Cambodja reizen we veelal met een bus of een minibusje. Wij maken gebruik van betrouwbare en duurzame partnerorganisaties.

Wil je nog meer algemene informatie over de Pure Expedition reizen? Lees hier meer.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!