Expeditie Bali

Indonesië

Bali behoort tot één van de vele eilanden van Indonesië. Bali wordt vaak getypeerd als een tropisch paradijselijk vakantieoord, maar wat mensen niet weten is dat een groot deel van de Balinese bevolking in armoede leeft. Ze kunnen niet voorzien in basisbehoeften als onderdak, voeding en onderwijs. Pure Expedition neemt jou mee naar Bali en Nusa Penida tijdens de reis. Twee paradijselijke eilanden waar we samen de rijke cultuur gaan ontdekken en avontuurlijke uitstapjes maken zoals het beklimmen van een heuse vulkaan. Daarnaast bezoeken we een onderwijsproject en gaan we samen activiteiten doen met lokale leeftijdsgenoten.

We zijn druk bezig met het maken van het exacte reisprogramma voor 2019 van dag tot dag. Dit is echter afhankelijk van hoe groot de groep uiteindelijk wordt. Hieronder het reisprogramma van vorig jaar en geeft je een goed idee van de reis. Reizen gaan door bij minimaal 6 aanmeldingen en groepen zijn niet groter dan 10-15 personen. Zodra het minimum bereikt is, is er een Go. Het kan zijn dat er niet genoeg deelnemers zijn voor de locatie met jouw voorkeur. Geef dus bij aanmelding altijd een tweede keus aan! 

Dag 1
Onze expeditie begint op Airport Schiphol waar we met onze groep op het vliegtuig zullen stappen naar Bali! Een vlucht van ongeveer 20 uur waar we films kunnen kijken en het kunnen hebben over waar we het meeste naar uitkijken.

Dag 2
We komen aan op het vliegveld van Denpasar op Bali, hier worden we met een busje opgehaald en naar Sanur gebracht. Om de rest van de week vol energie te kunnen trotseren zullen we deze dag eerst even uitrusten aan het strand van onze lange reis.

Dag 3
We gaan op bezoek bij een van onze partnerprojecten waar we de komende dagen vaker op bezoek zullen gaan. We krijgen een village tour van de locals, zullen workshops gaan geven aan de kinderen die wij zelf hebben bedacht en we zullen helpen met het geven van de Engels les.

Dag 4
Samen met de kinderen van het project gaan we op stap en zullen we een van de mooie watervallen van Bali bezoeken. Na hier afgekoeld te zijn zullen we leren hoe we kleurrijke offers maken die je overal om je heen zal zien. Deze offers zullen we samen naar de tempel brengen waar we een ceremonie mogen bijwonen. Een hele eer! Om weer tot rust te komen zullen we aan het einde van de dag yoga op het strand doen.

Dag 5
We gaan weer op pad met de kinderen en zullen een kunstmarkt bezoeken. De kinderen en vrijwilligers bij het project zullen een workshop over cultuur aan ons geven. Hier zal er aan ons gevraagd worden of we tijdens onze reis een souvenir willen meenemen die te maken geeft met de cultuur en waar jij waarde aan hecht. Hierna zullen wij zelf een workshop geven die wij hebben bedacht. Na een lange dag kunnen we in de avond genieten van al het heerlijke eten op Bali bij een Food Festival op het strand.

Dag 6
We zullen de rest van Bali gaan verkennen en zullen met een busje richting het Noorden gaan. We gaan op bezoek bij een koffie plantage waar we de lekkerste en duurste koffie van de wereld mogen uitproberen, de Luwak koffie. Bij Kintamani zullen we samen op de kraterrand gaan lunchen met een uitzicht op de Batur. De vulkaan die we vroeg in de ochtend zullen bewandelen.

Dag 7
Nog voordat de zon op is zullen we de Batur gaan beklimmen waar we tussen de wolken de zon op zullen zien komen. Een uitzicht om nooit te vergeten! De rest van de dag zullen we het rustig aan doen en zullen we de Tagalalang rijstvelden in Ubud bezoeken. Hierna zullen we een verfrissende duik nemen of een bezoek brengen aan Monkey Forrest.

Dag 8
We gaan op bezoek bij het tweede partnerproject. Hier zullen we activiteiten ondernemen met de kinderen en krijgen we een heerlijke lokale lunch. We bezoeken een lokale markt en zullen de dag afsluiten met een heerlijke duik in het water.

Dag 9
Bij het derde partnerproject zullen we weer een workshop bedenken om uit te voeren met de kinderen en zullen we helpen bij het lesgeven aan de (special needs) kinderen van het dorp.

Dag 10
Vandaag zullen we reizen richting een van de prachtige buureilanden Nusa Penida of Nusa Lembongan. Een dag waarbij we veel zullen reizen maar het eindpunt het zeker waard is.

Dag 11
Vandaag kunnen we de adembenemende uitzichten van het eiland in ons opnemen. We zullen zwemmen, een balletje overtrappen en vooral relaxen en genieten. Daarnaast zullen we zoeken naar een souvenir die we kunnen showen bij het project.

Dag 12
Op deze dag zullen we met z’n allen het water induiken en samen zwemmen met de exotische vissen en mantaroggen. Een bijzondere ervaring waar je zeker je onderwatercamera bij wilt hebben!

Dag 13
Na genoten te hebben op het buureiland zullen we teruggaan naar Bali. Bij het partnerproject zullen we een show and tell houden over de souvenirs die we hebben gekocht en hoe deze te maken hebben met de cultuur en waarom deze jou aanspreekt. Aan het einde van de dag zullen we met z’n allen genieten van een heerlijke BBQ en zal er live muziek worden gespeeld.

Dag 14
Ook vandaag zullen we weer een handje meehelpen bij een project. Een dag die weer gevuld zal zijn met knutselen, sport en spel en een heerlijke lokale lunch.

Dag 15
Op onze laatste dag zullen we een bezoek brengen aan het schildpadden centrum. Hier krijgen we voorlichting over de natuur en schildpadden. Na alles geleerd te hebben over deze bijzondere dieren zullen we allen een schildpadje vrijlaten die de wijde oceaan zal in gaan. Voor onze laatste souvenirs zullen we een bezoek brengen aan een speciaal winkeltje en zullen we onze reis afsluiten met een afscheidsdiner.

Dag 16
In de nacht vertrekken we weer richting Nederland waar we tijdens de vlucht genoeg tijd hebben om te dromen over al onze avonturen. Vroeg in de middag komen we weer aan in Nederland.

* programmawijzigingen voorbehouden

Expeditie Bali 15/16 dagen
1290 euro

Vliegtickets
Go Pure boekt groepstickets voor alle expedities. De kosten van de tickets zijn niet inbegrepen bij de prijs en zullen waarschijnlijk tussen de € 1000 en € 1250 liggen. De expeditie vertrekt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, afhankelijk van de beste prijzen. We kijken altijd naar de beste prijzen en vluchten hierdoor kan het voorkomen dat je daardoor 1 of 2 dagen eerder of later vertrekt. Het aantal dagen blijft altijd 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!

Uitleg kosten – Inclusief

 • Accommodatie
 • Maaltijden
 • Transport
 • Engelse begeleiding ter plaatse
 • Hulp bij voorbereiding
 • Voorbereidingsdagen in Nederland
 • Donatie aan het project(en)
 • Project ondersteuning Pure

Uitleg kosten – Exclusief – Wat kun je nog meer verwachten?

 • Vliegtickets van en naar Den Pasar, Bali (wij boeken een groepsticket)
 • Verplichte reisverzekering
 • Toeristen visum voor Bali a maximaal 30 dollar
 • Vaccinaties
 • Verklaring Omtrent goed Gedrag (VOG) welke je kan aanvragen bij je gemeente
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts

 

We vertrekken in de zomervakantie 2019 tussen 20-7-2019 en 18-08-2019. Het aantal dagen is 15 of 16 dagen. We informeren je ruim van te voren!

 

Voorbereidingsdag
Wij vinden een goede voorbereiding belangrijk, daarom kom je samen met je groep ongeveer 2 maanden voor vertrek op een voorbereidingsdag. Je maakt kennis met je begeleiders en je andere expeditiegenoten en we bereiden je goed voor op wat je gaat beleven met elkaar. Ouders zijn hierbij ook welkom in de ochtend, de middag is alleen voor het expeditieteam!

Lokale begeleiding
Wij werken met een professioneel team van lokale gidsen en onze lokale vrijwilligerscoördinator. Deze spreken Nederlands en lokale gidsen Engels.

Groepsgrootte
De minimale groepsgrootte is 6 personen, de maximale grootte 15 personen. Vol = Vol

Veiligheid
Veiligheid staat voorop bij de Pure Expedition reizen naar Azië. Wij doen er alles aan om de reis goed en veilig te laten verlopen. Lees meer over hoe wij dit organiseren bij veiligheid.

Accommodatie
Je verblijft in Bali bij ons partnerproject en in middenklasse accommodaties. Hieronder vind je wat voorbeeld plaatjes van hoe je accommodatie er uit kan zien. Je verblijft altijd met elkaar op een kamer, dit kan verschillen van 2 tot 6 personen. Alle accommodaties voldoen aan veiligheidsvoorschriften wat betreft beveiliging en brandveiligheid. Daarnaast ontvangen de medewerkers een eerlijk loon.

Transport
In Bali reizen we veelal met een tuk tuk, een bus of een minibusje. Wij maken gebruik van betrouwbare en duurzame partnerorganisaties.

Wil je nog meer algemene informatie over de Pure Expedition reizen? Lees hier meer.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!